airco, cool, zomer, hittegolf, klimaatverandering, broeikas

Klimaatverandering

Geplaatst in: Airco 0
Minder scheten

Dat het klimaat aan het veranderen is, hebben we allemaal wel in de gaten.
Wij merken het niet alleen aan de hete zomers, de hevige stortregens en harde wind, maar ook aan de behoefte aan airco.

De klimaatverandering heeft naast extra vraag naar airconditioning grote gevolgen voor mens, natuur en milieu. Als de uitstoot van broeikasgassen in hetzelfde tempo doorgaat, wordt het steeds warmer op aarde. Onze zoon van 7 dacht hier een passende oplossing voor te hebben: “Als we allemaal wat minder scheten laten, is dat ook beter voor het milieu”. We hebben dit geprobeerd, maar helaas, dat hielden we niet lang vol.

Hoe goed of slecht is een airco voor ons milieu?

Omdat wij onze aardbol en het zo veel mogelijk beperken van de klimaatverandering erg hoog in het vaandel hebben, leveren wij airconditionings met energielabel A++. We kiezen voor een splitsysteem (één element binnen, één buiten), omdat deze het efficiëntst is en een relatief laag energieverbruik heeft ten opzichte van de koelcapaciteit.

Wat ook erg belangrijk is bij de aanschaf van een airco, is om deze te laten installeren door een gediplomeerd bedrijf zoals MvH Koudetechniek. Waarom? Om te voorkomen dat er koudemiddel vrij komt. Als dit vrij komt heeft dit namelijk ook niet zo’n beste impact op het klimaat. Ook levert jaarlijks onderhoud een positieve bijdrage, wij zorgen dan dat de airco schoon en daardoor zuinig blijft. Mocht je je airco willen weghalen of verplaatsen? Bel ons dan ook. Het is belangrijk dat dit gebeurt door een deskundige monteur, zodat het koudemiddel goed afgetapt kan worden en niet ontsnapt.